Al jaren ben ik ‘verliefd’ op het Verenigd Koninkrijk en ik kom dan ook regelmatig in Engeland en Ierland. In de zomer van 2018 stond The Peak District op de planning, een National Park ten noorden van midden Engeland. 

Ik bezocht het gebied gedurende 10 dagen en het was me, myself en mijn huurauto. Zodra ik de eerste kilometers over het Engelse platteland rij haal ik even diep adem en voel ik mij thuis. Het links rijden is voor mij geen enkel probleem, alsof ik het altijd al heb gedaan en ik zoef dan ook heerlijk gedurende twee uur over de Engelse wegen naar mijn eerste B&B.

Vooraf had ik verschillende B&B’s gereserveerd en bedacht waar ik heen zou willen, maar niets had mij voor kunnen bereiden op de schoonheid van het gebied. De hoge bergen, groene dalen en schitterende landhuizen. Precies zoals ik van Engeland gewend ben. 

Gedurende ruim een week wandel ik veel, zie ik veel zon en af en toe een fikse bui. Ik wandel door de bergen, langs kabbelende riviertjes en door tuinen van landhuizen. Heel wat kilometers leg ik af en heel wat foto’s maak ik. Ik plof af en toe neer op een terras met een Engelse thee en mijn leesboek. Vaak met een briljant uitzicht over de heuvels. 

Engeland is het land waar ik mij het meest thuis voel (naast Nederland natuurlijk). De natuur, de gemoedelijke sfeer in de dorpjes en het heerlijke eten in pubs. Ik kan niet wachten om er weer naartoe te kunnen.

Misschien vind je dit ook wel leuk

Marrakesh, Marokko: mijn do’s & don’ts

Marrakesh, Marokko: mijn do’s & don’ts

Marrakesh, een fantastische bestemming voor een vakantie in de Hollandse winter. Zon, warmte en heel veel vriendelijke mensen. Een goede tegenpool voor het vaak koude Nederland in de maanden januari en februari. Ik was nog nooit eerder naar een Arabisch land op...

Marrakesh, Marocco | februari 2020

Marrakesh, Marocco | februari 2020

 Nog nooit eerder ben ik in een land geweest als Marokko. Ik heb deze trip geboekt in een vlaag van enorme behoefte aan warmte en zonneschijn. Ik ben iemand die houd van wat ik ken en die nieuwe dingen soms wat eng vindt en dus uit de weg gaat. Maar voor de zon was ik...

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This