Over mij

De persoon achter de camera.

Vroeger het model

Rond 2010 ben ik begonnen met fotograferen. Met een oude analoge camera van mijn vader en de welbekende rolletjes. De liefde voor fotografie heb ik dan ook van mijn vader. Toen mijn zus en ik jong waren gingen we nergens heen zonder dat mijn vader zijn camera bij zich had. Balletlessen, optredens op school, wandelingen in de natuur, onze honden en natuurlijk mijn moeder, zus en ik waren favoriete onderwerpen.

Toen ik jaren later het huis uitging, was er voor mij geen fotoalbum vol met met foto’s uit mijn jeugd. Nee ik kreeg bakken mee vol met duizenden dia’s. Want ondanks dat mijn vader heel graag fotografeerde, was het afdrukken van de foto’s niet altijd prioriteit.

Natuurlijk zijn mijn zus en ik heel blij met al die foto’s. Al die avonturen, die hij vast heeft weten te leggen. Onbetaalbaar!

Ik heb alle foto’s gedigitaliseed met een diascanner en als ik nu nog weleens door l die foto’s heen scroll, is het alsof de tijd heel even stilstaat.

Mijn vader is er helaas niet meer, maar zijn foto’s gaan nooit verloren.

Nu de fotograaf

Rond mijn 30ste sloeg het fotovirus over op mij. In de jaren daarvoor had ik al wel eens een camera opgepakt, maar zette ik nooit door. Tot 2018. Het virus laat mij nu niet meer los.

De afgelopen jaren ben ik er meer en meer van gaan genieten. Het mooie aan fotograferen is voor mij het buiten zijn. In de buitenlucht laat ik mijn hoofd leeg waaien en zet ik mijn gedachten met regelmaat even op stil. Ik zie wat er om mij heen vliegt, groeit en bloeit.

In het dagelijks leven heb ik een kantoorbaan waarbij ik hele dagen achter een computer zit. Super fijn om er na werk buiten op uit te trekken en nieuwe avonturen te beleven. Deze wandelavonturen deel ik met jullie op deze website.

Ik neem jullie mee langs kronkelpaadjes, door bossen, over beekjes, langs kuddes wilde paarden en soms ook door koeienvlaaien en modderpoelen.

Ik wens jullie ontzettend veel leesplezier en hoop dat jullie genieten van mijn avonturen en foto’s. Mocht je een vraag hebben over een foto, een natuurgebied of een technische vraag over fotografie, laat dan gerust een berichtje achter of neem contact op via Instagram of Facebook. 

Mascha Looije
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This