Een schitterend gestipt verenpak in verschillende bruintinten, een klein koppie en scherpe gelen klauwen. Een paar zwarte kraaloogjes houdt mij nauwlettend in de gaten vanaf één van de laagste takken van de boom voor me. Gedurende vijf volle minuten krijg ik de kans om foto’s te maken, voor de torenvalk opvliegt van zijn tak en zijn heil elders zoekt.

Nat nat Nederland
Na een aantal natte en koude dagen schijnt eindelijk een beetje de zon vanmiddag. Ik ben op het landgoed dat behoort bij Huys te Warmont in, hoe kan het ook anders, Warmond. Het is geen groot landgoed, maar leuk om te wandelen over de wandelpaden die kris kras over het landgoed liggen. Ik kan mij hier dan ook wel een tijdje vermaken, mits de regen geen roet in het eten strooit.

Ik start vanaf de kleine parkeerplaats op het pad rechts van mij. De zon komt verlegen tussen de bomen door. Links en rechts van het pad staan wat groepjes narcissen met hun gele kopjes gedraaid naar die paar zonnestralen. Ze zien er wat gehavend uit na de vele regen en wind die we hebben gehad. Ik geniet van die felgele kleur en dat samen met de zon geeft echt een lentegevoel.

Ik heb de gedachten over de lente nog niet eens volledig uitgewerkt in mijn hoofd of de lucht betrekt langzaam en de eerste druppels regen vallen op mijn hoofd. Voor een paar minuutjes hebben we een miezerige, druilerige regen. Niet hard genoeg om de camera op te moeten bergen, maar hard genoeg om geen lekkere plaatjes te kunnen schieten. Ik wandel dan ook maar door en observeer of er plekken zijn waar ik straks terug moet komen als het droog is.

Zoals je begrijpt heeft de regen niet alleen de narcissen getregd, maar ook de wandelpaden. Er zijn stukken dat ik het pad moet verlaten en over het gras moet lopen omdat er teveel modder ligt. Er zijn ook stukken dat ik geen andere kant op kan dan dwars door de modder heen. Glibberend en glijdend, met mijn camera stevig in mijn hand.

Ondanks dat het geen perfecte zonnige dag is, is er veel voetverkeer op het landgoed. Na al die dagen binnen hebben meer mensen behoefte aan een frisse neus.

Ik wandel een chaotische route. Sla lukraak links- en rechtsaf, steek bruggetjes over en schiet hier en daar wat plaatjes van bloesem, narcissen en sneeuwklokjes.

De zon heeft het weer gewonnen van de grijze wolken en het ziet er naar uit dat ze een tijdje blijft. Ik besluit direct een bankje op te zoeken en die spaarzame zonnige minuten uit te buiten.

Mijn boek haal ik uit mijn tas. Ik zit middenin het meest recente deel van de serie De Zeven Zussen en grijp elk moment dat het kan mijn boek en duik terug in het verhaal over Electra (de jongste zus). Het is zo lekker. Het bankje staat op een plekje waar geen mensen langskomen en het duurt van ook niet lang of ik heb Nederland verlaten en ben in New York. Als ik na een tijd merk dat het fris wordt, en zie dat de zon weer is verschenen, verlaat ik Electra en New York en wandel weer verder in Warmond.

Vlak voor ik het laatste pad opdraai om richting parkeerplaats te gaan zie ik vanuit mijn linker ooghoek dat er iets groots opvliegt naar de boom voor mij. Langzaam draai ik mijn hoofd naar boven om datgene wat daar nu in die boom zit niet te laten schrikken. Als ik omhoog kijk, kijken twee zwarte kraaloogjes terug. Er zit een torenvalk in de boom.

Ik heb vrij uitzicht op hem. Geen takken die hem verstoppen of bladeren die in de weg zitten. Ik richt mijn camera omhoog, schuif mijn telelens uit en begin te schieten. Ik stap voorzichtig wat naar links, naar rechts en heel voorzicht naar voren. Hij blijft gewoon zitten. Alsof het heel normaal is om gefotografeerd te worden. Hij draait zijn koppie af en toe om een andere pose in te nemen. Op het moment dat ik bedenk dat het wel goed is geweest en naar de auto wil lopen, vliegt hij op en weg.

Dag torenvalk! Dag Warmond! Tijd om terug te gaan naar Voorburg.

Misschien vind je dit ook wel leuk

Top 5 Landgoederen – mijn favorieten tot nu toe ;-)

Top 5 Landgoederen – mijn favorieten tot nu toe 😉

Struinen door tuinen die al eeuwenoud zijn. Bedenken wie er nog meer hebben gewandeld, welk lief en leed er is gedeeld en hoe de gebouwen zijn veranderd gedurende hun bestaan. Dat is wat ik doe als ik wandel over landgoederen. Het is voor mij een goede combinatie...

Kasteel Amerongen en de Amerongse Bossen

Kasteel Amerongen en de Amerongse Bossen

Kasteel Amerongen is één van de weinige kastelen in Nederland die buiten de dijken in de uiterwaarden ligt. Het is een van de best bewaarde buitenhuizen uit de Gouden Eeuw van Nederland. Rondom Kasteel Amerongen ligt een wandelroute van 11 kilometer waarvan maar...

Bomenroute ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen

Bomenroute ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen

Vandaag staat de bomenroute van de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen op de planning. Het is een route over de verschillende buitenplaatsen, waarbij de aandacht vooral gericht is op, hoe kan het ook anders, bomen. En vandaag wandel ik weer niet alleen. Ik sta om 8 uur dan...

error: Content is protected !!