De lente…. het enige evenement dat dit jaar zorgeloos doorgaat. Bloemen staan in bloei, vogels bouwen hun nesten en lammetjes worden geboren. Het gaat allemaal gewoon door.

De lente is één van mijn favoriete jaargetijden. De natuur komt weer tot leven en de zon schijnt steeds vaker. Na de grijze herfst en winter die we achter de rug hebben, geniet ik nog meer van de lente dan voorheen. Ik probeer het Corona-virus en alle maatregelen niet teveel invloed te laten hebben. Natuurlijk kunnen sommige dingen dit jaar niet. De Keukenhof gaat later open en Botanische tuinen zijn gesloten. Maar ik probeer wel zoveel mogelijk de natuur op te zoeken. Even die frisse neus halen, even de bloesem fotograferen, maar zoveel mogelijk zonder contact met andere mensen. 

Bij mij in de buurt (Wassenaar) bevindt zich Boerderij Nellesteyn. Op de boerderij worden schapen en koeien gehouden en dat betekent lammetjes en kalfjes in de lente. En dus reed ik op een zaterdagmiddag richting Wassenaar voor mijn jaarlijkse dosis ‘cute’, ‘schattig’ en ‘wollig’. 

Oh en wat een dosis was het. Zeven kalfjes en een stuk of elf lammetjes waren er op het moment van mijn bezoek. Terwijl ik voor het hok met mijn camera zit, willen sommige lammetjes maar wat graag kennis komen maken, maar het is toch ook wel spannend. Eén stapje voorwaarts en twee stapjes weer terug naar mama. Een enkele stoere en dappere steekt zijn neusje tussen de planken door en ruikt wat aan de cameralens. Oh ik zit hier te smelten.

Minuten tikken voorbij en ik geniet van elke blik van die kleine beestjes. Wie weet hoe lang we nog wandelingen kunnen maken in de natuur of lammetjes mogen knuffelen op de boerderij.

Misschien vind je dit ook wel leuk

5 tips – wandelen en fotograferen tussen bloemen

5 tips – wandelen en fotograferen tussen bloemen

De lente is in aantocht! Yes!! De afgelopen jaren heb ik een aantal heerlijke plekken ontdekt, vol met de mooiste bloemen om in de lent te gaan wandelen en fotograferen. En elk jaar probeer ik terug te keren naar deze plekken. Dit jaar deel ik mijn ontdekkingen met...

Boekenkast: Baardman & Boterkontje – Toine Andernach

Boekenkast: Baardman & Boterkontje – Toine Andernach

Onlangs kreeg ik van mijn lieve collega Inger het boek Baardman & Boterkontje, de vogel en zijn naam. Een super leuk boek van Toine Andernach vol met weetjes en historische feitjes. In een uur heb ik het boek van voor naar achter gelezen en heel wat nieuws geleerd...

Alleen op (wandel)avontuur

Alleen op (wandel)avontuur

Alleen op avontuur… Dat is hoe ik het in mijn eentje wandelen in de natuur ervaar. Het is een avontuur omdat ik vooraf niet weet wat ik ga zien en wie ik tegen ga komen. Het is voor mij de ultieme manier voor het vinden van balans tussen de drukke hectische...

error: Content is protected !!