Een paar weken geleden was het zo normaal om naar buiten te gaan. Naar de supermarkt voor boodschappen, gezellig eten bij mijn zus of op de fiets naar therapie. En nu is het leven 180 graden gedraaid en staat soort van stil….

Het was schrikken, wennen aan strikte maatregelen, die gevoelsmatig niet passen en omgaan met een altijd aanwezige angst en spanning. Een nieuwe manier van leven waarbij we ons continu bewust moeten zijn van waar een andere persoon zich bevindt ten opzichte van jouzelf. Die bekende 1,5 meter. En bij elke nieuwe aangekondigde persconferentie weer die vraag ‘wat gaat er nog komen aan maatregelen?’.  We krijgen als maatschappij heel wat voor onze kiezen. En toch lieve mensen, probeer ik positief te blijven. Niet altijd makkelijk, maar zo belangrijk om het allemaal vol te houden. 

Ik vind dat stapje rustiger aan, dat meer bewust zijn van onszelf, best fijn. We kunnen nu even niet vluchten in ‘snelle’ bezigheden als shoppen, een bioscoop bezoeken of uit eten gaan. Het voelt of we terug zijn bij de basis en weer moeten gaan genieten van kleine dingen.

Zoals jullie weten ben ik terug aan het krabbelen na een burn-out en dat rustiger leven is voor mij zo belangrijk. Ik leer deze tijd dan ook heel veel. Ik ga, zolang het mag, elke dag nog even naar buiten. De natuur in. Naar plekken zonder teveel andere mensen. Ik haal energie en geluk uit de zon, de fluitende vogels, de geur van de bloesem aan de bomen, de kleur van de narcissen, de magie van een veld bosanemonen en de blauwe luchten. Ik begeef me langzaam over de paden, ruik alles wat er te ruiken valt en hoor alles wat er te horen is. Op dat soort momenten voel ik dat ik leef!

Ik lees boek na boek. Verslind ze één voor één. Ik lees boeken die ik al maanden op mijn lijstje heb staan, boeken die mensen me recent hebben aangeraden en boeken voor mijn therapie. Ik wandel over de vlaktes van Kenia, beklim de hoogste bergen van Nieuw Zeeland en vind mijn geluk op een Japans eiland. Ik leer mijn eigen gedachten beter begrijpen en luisteren naar mijn gevoel. Ik vergeet voor heel even de wereld van Corona en laat me meevoeren naar een fantastisch paradijs. 

Ik maak beloftes waar door haakprojecten, die al maanden in een hoek liggen, af te maken. Ik zorg voor quality time met mijn nichtje en via FaceTime bezoek ik haar nieuwe slaapkamer en bespreken we haar huiswerk. Ik schrijf kaartjes naar familie en vrienden, om ze te laten weten dat ik aan hen denk. Ik leg duizenden puzzelstukjes en verdrijf de tijd die ik nog over heb. En ik schrijf pagina’s vol in mijn dagboek. Regel na regel vertrouw ik mijn gedachten, zorgen, angst, maar vooral dankbaarheid, geluksmomenten en wensen voor mijn toekomst toe aan de witte bladzijden. Positief blijven is zo belangrijk nu!

En laat ik niet vergeten dat ik middenin deze hectiek van Corona begonnen ben met een paar uurtjes per dag werken voor mijn werkgever. Elke ochtend log ik in en help ik, naar mijn kunnen, mijn collega’s met het behalen van die hard nodige omzet. Het geeft een voldaan gevoel weer onderdeel uit te maken van een team en samen de schouders er onder te zetten. 

Want ja lieve mensen, we zitten dan wel allemaal thuis op ons eigen ‘eilandje’, maar samen vormen we een fantastisch land. En alleen samen kunnen we dit doorstaan. Blijf gezond allemaal! Zorg goed voor jezelf en zorg goed voor elkaar. 

Misschien vind je dit ook wel leuk

Herfst: tips voor mooie wandelingen

Herfst: tips voor mooie wandelingen

De herfst... Mijn favoriete seizoen. De bladeren aan bomen die ineens allerlei verschillende kleuren krijgen uiteenlopend van okergeel tot donkerbruin en van rood naar oranje. De geur van een nattige bosgrond en de paddenstoelen die omhoog schieten. Mijn perfecte...

Ontdekje Plekje: natuureiland Tiengemeten

Ontdekje Plekje: natuureiland Tiengemeten

Tiengemeten, een eilandje in het haringvliet, is helemaal voor de natuur en sinds 1997 is Natuurmonumenten de eigenaar. Voor een bezoekje reis je vanaf Zuid-Beijerland met de pont naar het eiland om te fietsen of te wandelen. Eindelijk is het zover: een bezoek aan...

Voornes Duin, een prachtig duingebied

Voornes Duin, een prachtig duingebied

De Voornes Duin, een bijzonder duingebied. Ondanks dat het nog in Zuid-Holland ligt, ben ik er nog nooit geweest. Vandaag komt daar verandering in. Het is een zaterdagochtend, 7 uur en het beloofd een mooie dag te worden. Er ligt 12 kilometer op mij te wachten dus ik...

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This