Een tijdje geleden vertelde ik jullie over de luchtkasten in aanbouw in het Delftse Hout. De lepelaars waren aangekomen en druk aan het bouwen van hun nesten. Vandaag geef ik jullie een kleine, maar vooral te schattige update.

Het is een zonnige woensdagmiddag en ik ben weer in het Delftse Hout. Ik doe mijn drie-wekelijkse check bij de lepelaars. Sinds dat ze zijn gearriveerd kijk ik, samen met nog tientallen andere fotografen, uit naar de jongen. Zal het vandaag zover zijn?

Ik parkeer de auto op de parkeerplaats naast de Ikea en steek het bruggetje rechts achterin over. Na zo’n 50 meter zie ik nesten verschijnen.

Nieuwe bewoners

Ik haal mijn camera tevoorschijn en richt op het eerste nest dat ik zie. Ik zie vier grote witte vogels. In eerste instantie denk ik dat er vier volwassen vogels op een nest zitten, maar al snel zie ik dat het hier gaat om twee ouders en twee ‘jongen’. De twee jongen zijn al wat groter maar hebben nog hun donzige vleugels. Het is dus duidelijk dat de luchtkastelen nieuwe bewoners hebben. 

Er zitten meerdere nesten in de bomen waar ik voor sta. Ik richt mijn camera op een nest dat wat lager in de boom zit en dan zie ik het… Kleine theelepeltjes steken boven de rand van het nest uit. Vier stuks. Vier kleine jonge lepelaars.

Oh echt ik smelt hier op de rand van dit fietspad. Wat is dit hier schattig. Moeder staat bij hun op het nest en beantwoord hun vraag om aandacht. Eén voor één steken ze hun snaveltje omhoog. Wat een dotjes. Ik ga de komende weken nog een paar keer langs om ze te zien groeien en houd jullie natuurlijk op de hoogte. Geniet nu vooral van de foto’s van dit kleine spul en laat me weten wat jullie er van vinden. 

Heb je mijn blog over de aanbouw van de luchtkastelen nog niet gelezen? Bekijk hem dan hier >>

Misschien vind je dit ook wel leuk

Magie en stilte op Stiltegoed

Magie en stilte op Stiltegoed

Het was een magische zaterdagochtend, daar in de polder bij Delft. Midden tussen de weilanden, koeien en schapen op Stiltegoed… in de stilte van de natuur. Een schouwspel van kleuren voltrok zich voor mijn ogen en de natuur werd langzaam wakker. Stiltegoed Stiltegoed...

Wakker worden bij Vogelplas Starrevaart

Wakker worden bij Vogelplas Starrevaart

Vrijdagochtend, 6.45 uur. Het is mijn vrije dag en de natuur roept. Vandaag loop ik een rondje rond Vogelplas Starrevaart, tussen Leidschendam en Leiderdorp. De vogelplas staat bekend om de vele verschillende en soms ook bijzondere watervogels die er te vinden zijn....

Luchtkastelen in aanbouw

Luchtkastelen in aanbouw

‘Wat een bijzondere beesten zijn het toch als je ze zo ziet’, denk ik bij mezelf. Ik sta op een fietspad bij Delft en staar naar een boom aan de andere kant de sloot. Het is een drukte van jewelste in de boom… met lepelaars! Gracieus stijgen deze witte vogels op om...

error: Content is protected !!