Twee boeken in één jaar met de titel Wandellust. Ik heb ze allebei besteld en gelezen en moet toegeven… ik heb een duidelijke favoriet. Het boek Wandellust van Cynthia Schultz. In mei van 2020 verscheen dit boek vol met inspiratie voor wandelplekken, tips rondom horeca en wandelspullen.

Het boek van Cynthia grijpt mij vanaf het eerste natuurgebied. het is geen boek van routes, kilometers en gekleurde paaltjes. Het is wel een boek vol ideeën voor mooie vaak voor mij nog onbekende natuurgebieden. Per gebied geeft Cynthia tips voor pauzemomenten en bijzondere spots die je tegenkomt. Elk gebied omschrijft ze vanuit haar gevoel. Het gaat niet om wat ze ziet, maar om wat ze hoort, ruikt en voelt. Het is zo net alsof je met haar mee wandelt. 

Wadellust Cynthia Schultz
Wadellust Cynthia Schultz

Tussen de natuurgebieden door vertelt Cynthia meer over wandelen. Waarom is wandelen gezond? Wat heb je nodig aan kleding en materialen? Waar vind je leuke overnachtingsplekken? Ze geeft tips hoe je meer stappen per dag kunt zetten in je drukke planning. Ze vertelt over vogelen, Cabiner.co, wandelmeditaties en wandelen met kinderen. 

Het is een perfect boek voor de huidige tijd. Het is schitterend vormgegeven met mooie foto’s en wat dikker papier. Het is dus echt een cadeautje om te lezen. Omdat de natuurgebieden niet standaard zijn is het voor mij een bron van inspiratie en ik vermoed voor jou ook. Ik heb gewoon zin om naar buiten te gaan 🙂

Ik vind dit boek een absolute must have als je van wandelen houdt. Inspiratie, tips en een flinke dosis positiviteit. Alles zit in dit boek. En doordat de hoofdstukken bestaan uit korte stukjes tekst is het ook nog eens heerlijk weglezen. Dus mocht je iets zoeken als cadeautje voor iemand of voor jezelf? Koop dit boek!

 

Cynthia Schultz is bekend als blogger in de beautyproducten. Na jaren schrijven over beautyproducten schrijft ze tegenwoordig op haar site cynthia.nl over alles dat haar bezighoudt. 

In haar drukke planning is zij de laatste jaren wandelen in gaan zetten als ontspanning en voor haar gezondheid. Elke dag wandelt ze minimaal 10.000 stappen door de mooiste gebieden. Met dit boek wil ze mensen inspireren ook naar buiten te trekken. 

Wadellust Cynthia Schultz

Misschien vind je dit ook wel leuk

Boekenkast: Wandellust – Twan Huys

Boekenkast: Wandellust – Twan Huys

Het boek van Twan Huys sprak mij aan vanwege de titel: wandellust. Een term die ik de laatste maanden gebruikte om te omschrijven wat wandelen voor mij betekende. Een behoefte die van binnenuit komt. Een week niet gewandeld is voor mij een week niet geleefd.  En dus...

Boekenkast: De kracht van wandelen – Wim Huijser

Boekenkast: De kracht van wandelen – Wim Huijser

We weten allemaal dat we lopen door onze ene voet voor onze andere voet te zetten. Maar hoe zit dat met wandelen? Werkt dat op dezelfde manier? Niet volgens Wim Huijser, auteur van dit boek. Door te wandelen in plaats van te lopen maken we nooit een omweg. Wandelen...

error: Content is protected !!