Een heerlijk compact boek waarin Lidewey mij meeneemt op haar solowandelingen in Italië. Ze vertelt over haar plezier en haar angsten. Over haar ontdekkingstochten in de natuur, maar ook over zichzelf en de angsten die ze moet overwinnen. Ik herken zoveel in haar uitspraken.

“Als ik niet regelmatig naar buiten ga om lange wandelingen te maken, keldert mijn humeur en verslechtert mijn relatie met mijzelf. Omdat mijn wereld te klein wordt, waardoor ik niet genoeg ruimte heb om mezelf van een gezond afstandje te bekijken. Ik zit mezelf dan te dicht op de huid.”

Het boek zit vol met dit soort uitspraken. Woorden waar ik mijzelf en mijn solo-avonturen zo ontzettend in herken. Om de twee a drie pagina’s roep ik heel hard JA! En niet alleen bij de verhalen en woorden van Lidewey.

Voor het boek heeft ze gesprekken gevoerd met verschillende solowandelaars, zoals Antonette Spaan van @avontuurlijkevrouwen, Roanne Voorst van Muscle Up Your Courage en Alex Buis, schrijver en bedenker van heel wat wandelroutes. Al de mensen die aan het woord komen gaan vaak alleen op avontuur en hebben een link met het alleen op avontuur gaan. 

Lidewey van Noord
Lidewey van Noord

Het boek gaat regelmatig in op Lange Afstands Wandelen (LAW) en hoe het is om dat alleen te doen. Met een tentje op je rug de bergen in of van Maastricht tot Groningen over het Pieterpad. Ik ben geen LAW’er. Ik maak dagwandelingen. Mij stoorde het echter niet dat er regelmatig ingegaan werd op LAW en wat erbij komt kijken. Lidewey maakt zelf dagwandelingen en weet elke keer de uitdagingen van het LAW en de uitdagingen van het dagwandelen naar elkaar toe te brengen. Want elke soort wandeling brengt plezier, uitdagingen, avonturen en angsten die overwonnen mogen worden. 

In haar boek neemt Lidewey haar lezer mee langs onderwerpen als waarom zou je alleen gaan wandelen en dat je nooit alleen bent als solowandelaar. Ze geeft verschillende tips en bespreekt het onderwerp van vrouwen alleen op avontuur. Hoe ervaren vrouwen dit? Ze doet dit allemaal aan de hand van voorbeelden van haar eigen avonturen door de bergen en bossen van Italië. 

Ik vind het een heerlijk boek. Met z’n 150 pagina’s leest het lekker weg en ik was in een paar uur dan ook door het boek heen. Zoveel herkenning, zoveel inspiratie. Ik werd enthousiast en kan niet wachten zelf weer op avontuur te kunnen gaan. Met mijn wandelschoenen en camera door de bossen en velden van de Nederlandse natuur. 

Ben je nieuw in de solowandelingen, of vind je alleen op avontuur gaan gewoon spannend? Dit boek is dan sowieso een aanrader voor jou. Maar ook als je er al jaren op uit trekt is het een wereld van herkenning. Heerlijk om in weg te duiken. 

Lidewey van Noord woont in de Piëmontese Apennijnen, Italië, van waaruit ze haar solotochten maakt. Ze schreef daar dit boek. Hiervoor schreef ze al boeken als Pellegrina, Une belle histoire, Peter Sagan en Terug naar de natuur. 

Misschien vind je dit ook wel leuk

Boekenkast: Baardman & Boterkontje – Toine Andernach

Boekenkast: Baardman & Boterkontje – Toine Andernach

Onlangs kreeg ik van mijn lieve collega Inger het boek Baardman & Boterkontje, de vogel en zijn naam. Een super leuk boek van Toine Andernach vol met weetjes en historische feitjes. In een uur heb ik het boek van voor naar achter gelezen en heel wat nieuws geleerd...

Boekenkast: Wandellust – Cynthia Schultz

Boekenkast: Wandellust – Cynthia Schultz

Twee boeken in één jaar met de titel Wandellust. Ik heb ze allebei besteld en gelezen en moet toegeven… ik heb een duidelijke favoriet. Het boek Wandellust van Cynthia Schultz. In mei van 2020 verscheen dit boek vol met inspiratie voor wandelplekken, tips rondom...

Boekenkast: Wandellust – Twan Huys

Boekenkast: Wandellust – Twan Huys

Het boek van Twan Huys sprak mij aan vanwege de titel: wandellust. Een term die ik de laatste maanden gebruikte om te omschrijven wat wandelen voor mij betekende. Een behoefte die van binnenuit komt. Een week niet gewandeld is voor mij een week niet geleefd.  En dus...

error: Content is protected !!