We weten allemaal dat we lopen door onze ene voet voor onze andere voet te zetten. Maar hoe zit dat met wandelen? Werkt dat op dezelfde manier? Niet volgens Wim Huijser, auteur van dit boek.

Door te wandelen in plaats van te lopen maken we nooit een omweg. Wandelen (in de natuur) zorgt voor ontstressen, ontspanning en inspiratie.  Japanners noemen dit Shinrin-yoku. Het zijn tussen de bomen. 

42 onderwerpen : tips folosofiën en weetjes

Wat mij betreft past dit boek precies in de tijd waar we nu in leven. Het staat stil bij de invloed van altijd bereikbaar moeten zijn op onze samenleving. Wim Huijser geeft, op een hele korte en krachtige manier, aan hoe wandelen voor hem heeft bijgedragen aan het vinden van rust. Hoe kreeg hij dit voor elkaar?

Aan de hand van 42 onderwerpen geeft hij antwoord op deze vraag. Hij deelt inspiratie, weetjes en tips. Van ideeën over hoe je kunt wandelen met aandacht, zonder te vervallen in nog meer piekeren; tot onderwerpen waar ik niet eerder bij stil heb gestaan zoals het ontstaan van wandelroutes. En van het ontstaan van pelgrimroutes tot de filosofie achter struinen en het wandelen op blote voeten.

Inspirerende quotes

Naast de 42 onderwerpen staat het boek ook boordevol met mooie quotes over wandelen en de invloed van natuur. Als liefhebber voor inspirationele quotes was dit eerlijk gezegd de eerste reden voor het kopen van dit boekje.

“Not all those who wander, are lost”
R.R.R. Tolkien

“Ik wandel mezelf weg van elke ziekte”
Søren Kierkegaard

Aanrader

De afgelopen jaren heb ik zelf kunnen ervaren wat een positieve uitwerking wandelen heeft op mijn gemoedstoestand. Het was letterlijk mijn houvast ten tijden van een heftige burnout. Voor mij is wandelen meer dan mijn ene voet voor mijn andere zetten.

Als ik nu in de winkel zou staan met de keuze voor mij om dit boek wel of niet aan te schaffen, dan zou ik het weer doen. Het is echt een boek voor mensen voor wie wandelen meer is dan een manier om van A naar B te komen. Mensen die benieuwd zijn naar filosofieën rondom wandelen in de natuur, type wandelingen en leuke weetjes. 

Het boek is een leuk cadeau voor in de schoen of onder de boom. Het is te koop bij onder andere Bol.com, AKO en Paagman.

Over de auteur

Wim Huijser is schrijver en publicist. Zijn werk heeft te maken met wandelen, literatuur en landschap. Naast dit boek, bracht hij nog meer boeken uit, zoals Levenspaden, Over wandelen en onderweg zijn en Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse.

Misschien vind je dit ook wel leuk

Boekenkast: Alleen op avontuur – Lidewey van Noord

Boekenkast: Alleen op avontuur – Lidewey van Noord

Een heerlijk compact boek waarin Lidewey mij meeneemt op haar solowandelingen in Italië. Ze vertelt over haar plezier en haar angsten. Over haar ontdekkingstochten in de natuur, maar ook naar zichzelf. Ik herken zoveel in haar uitspraken.“Als ik niet regelmatig naar...

Boekenkast: Wandellust – Cynthia Schultz

Boekenkast: Wandellust – Cynthia Schultz

Twee boeken in één jaar met de titel Wandellust. Ik heb ze allebei besteld en gelezen en moet toegeven… ik heb een duidelijke favoriet. Het boek Wandellust van Cynthia Schultz. In mei van 2020 verscheen dit boek vol met inspiratie voor wandelplekken, tips rondom...

Boekenkast: Wandellust – Twan Huys

Boekenkast: Wandellust – Twan Huys

Het boek van Twan Huys sprak mij aan vanwege de titel: wandellust. Een term die ik de laatste maanden gebruikte om te omschrijven wat wandelen voor mij betekende. Een behoefte die van binnenuit komt. Een week niet gewandeld is voor mij een week niet geleefd.  En dus...

error: Content is protected !!